Saturday, October 18, 2008

Pentru cine inca mai crede in democratie si libertate de expresie...

Constat de multa vreme cu stupoare de cenzura care domneste in Franta. Mi-a luat ceva timp sa-mi dau seama, dar acum mi se pare de-a dreptul ingrijoratoare.
Un exemplu: Bigard, un comic francez cu mare priza la public (francezii or stii ei de ce, eu una nu:) ), a fost de curand invitat intr-o emisiune pe un post de tel (gasitit pe youtube) si s-a apucat sa spuna foarte hotarat ca explicatia oficiala in legatura cu atentatele din 11 septembrie e o tampenie, ca e clar ca nu a fost nici un avion in Pentagon, ca cele doua turnuri nu au cazut din cauza avioanelor care au intrat in ele, ca turnul 7 nu avea de ce sa se prabuseasca etc. --toate lucruri aduse la lumina si argumentate de oamenii de stiinta specialisti in detonari, in aeronautica, armata etc. Booon!
Ziua urmatoare, scandal monstru in presa!Bigard pus la zid intr-un hal fara de hal (de fapt a durat cam o saptamana) Artistul a iesit in public si a jurat ca nu va mai aborda in veci subiectul (chiar a folosit o astfel de expresie!!), iar tipul care l-a invitat (care si-a luat si el multe pe cocoasa) s-a scuzat ca "l-a lasat sa vorbeasca"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asta intr-o tara cu "libertate" de expresie!
Toti cei care sunt impotriva teoriei oficiale sunt catalogati drept "conspirationisti", "fascisti", "anti-semiti" sau "saraci cu duhul". Am aflat multe despre mine!:)
Asa ca ce fac ei? organizeaza emisiuni in care nu invita NICIODATA un opozant, un om de stiinta ci se reunesc intre ei cei care 'stiu'. Si in loc sa dezbata argumentele aduse, nu incerca decat sa discrediteze pe "inredibilul de mare numar de oameni" care nu crede ca ei , fara sa aduca nimic practic care sa le sustina spusele. Si se gasesc exemple cu duiumul chiar pe net in liber acces!!!!!!!! Si vorbesc de saracia de spirit si lipsa de judecata a celorlati!! Si tot ce cere lumea este o dezbatere deschisa pro si contra si argumentata! Is that so *&%£*µ^ much to ask?
Si asta mai e cum mai e, dar sa te fereasca Dumnezeu sa te declari anti-sionist sau sa ai niste dubii in legatura cu actele Israelului! Atunci esti clar anti-semit, un nazist imputit, unul dintr-aceia care neaga ca a existat Shoah etc. (m-am tot intrebat impotriva evreilor anti-sionisti ce drac de argument aduc?de fapt nu le aduc nici un contra-argument, o fi prea groasa chiar si pentru ei.. nu-i lasa sa vorbeasca si gata) si trebuie sa suporti consecintele. Au incercat evreii anti-sionisti acum cateva zile sa organizeze o spicuire publica, (de ziua libertatii cuvantului) dar le-a fost interzisa!!..........nu mai comentez.
Si esti sau nu de accord, nimeni n-are nimic cu asta, dar cum sa-i tai "macaroana" celuilalt pentru ca TU nu esti de accord?
Eh, ce conteaza ca n-ai argumente? ai forta,nu? "poate"muschii!

No comments: