Wednesday, November 14, 2007

Glutenul si Lactoza - inamicii publici!

Am vorbit zilele astea cu un kiropractor care mi-a spus ca trebuie renuntat la toate alimentele care contin gluten si lactoza. Explic:

Glutenul il gasiti in special in grau, secara, orz si cateodata in ovaz. Este o proteina amorfa ce se gaseste in combinatie cu amidonul in plantele mentionate. Glutenul face sa existe o maleabilitate a meteriei -adica sa poti face pine, paste. Partea proasta e ca moleculele sale intra in sange desi nu au ce cauta pe-acolo. faptul ca intra in sange provoaca TOATE patologiile pe care vi le puteti inchipui la nivelul intestinului (printre care inflamatile, constipatiile, diareile cronice sunt probabil cele mai frecvente).
Sepoate manca orez (semi-complet de ex, pentru ca cel alb provoaca constipatie), sarrazin (hrishca), kinoa (o planta mexicana care are foarte multe proteine!!!) de ex. Nici porumbul nu are gluten insa problema cu el (ca si cu graul si secara) e ca au mutat, adica si-au schi,bat numarul de cromozomi. Acum cateva mii de ani,(si chiar si acum se mai gasesc pe ici pe colo) aceste plante nu depaseau -la seminte- mai mult de 1-2 cm!!!Acum au mai mult de 10!! Iar pe atunci cantitatea de gluten era aproape neglijabila in timp ce acum e de 80%.

Lactoza -lapte, branza, iaurt, unt etc - provoaca osteoporoza!!!!!!!! Explicatia e urmatore: Organismul uman NU are elementele ecesare si nu este pregatit sa digere lactoza. In mod curent se spune ca trebuiesc consumate lactate pentru calciu. Ei bine, dintr-un litru de lapte-100% sa spunem, organismul reuseste sa se descurce cu vreo 5% de claciu pe care oricum il da afara prin transpiratie sau urina. restum de 95% nu-l poate trata, iar lactoza se depune pe incheieturile oaselor, se cristalizeaza in jurul lor si provoaca osteoporoza.
Calciul omul si-l ia din plante, din leguminoase.

Jean seignalet este cel care a studiat indelung aceste lucruri. Pentru mai multe info, vezi linkul plus articolele:
http://fr.wikipedia.org/wiki/Nutrition_Seignalet
retete fara gluten:
http://www.sansgluten.info/customer.html

1 comment:

Owner said...

de fapt, oameni buni, OXIGENUL este inamicul public numaru unu, ca doar el duce la degradarea tuturor lucrurilor in timp! oxigenului ne datoram noi toata suferintza noastra si toate supararile vietzii. Asa ca, spun specialistii, ar trebui sa renuntam la respirat, ca respiratu ne face rau. Degeaba zic medicii ca foloseste la creier si alte bazaconii de genu asta, de fapt corpul nu are nevoie de oxigen, si oricum, din moment ce ne folosim doar 10% din creier, am putea sa n-o facem deloc, nu?

si argumentul forte este: la nastere, omul nu are nevoie de oxigen, ca doar traieste bine-mersi si-n lichid. Deci e clar: trebuie sa renuntam la respirat.