Wednesday, April 16, 2008

Tibet

Ce inseamna sa stai intr-o tara unde oamenii sunt constienti de drepturile lor! In fine, cateodata isi aroga drepturi pe care nu le au, dar in sfarsit. Ma gandeasc la imensitatea de oameni care a iesit pe strazi aici la Paris sa protesteze impotriva abuzurilor chineze asupra tibetanilor. Trebuie sa recunosc ca mi se pare excelent faptul ca in mai toate tarile oamenii au iesit pe strada si si-au aratat nemultumirea.
Multi spun ca jocurile olimpice trebuie sa ramana neutre. CA VA PAS???????????? Adica poti sa mergi linistit sa-ti faci numarul intr-o tara care comite atrocitati?! Totul e legat! cum sa nu iei o pozitie in fata acestui lucru?! Mi se pare o crima impotriva umanitatii sa NU faci asa ceva. Tocmai pentru ca jocurile olimpice sunt un simbol al intelegerii, al fraternitatii.
Sunt perfect de accord ca nu ajunge sa iesi in strada si ca adevarata munca e fiecare cu el insusi. dar situatia a ajuns intr-un stadiu atat de avansat de degradre incat nu cred ca ne putem sprijini numai pe asta. Daca familia mea ar fi maltratata, torturata, inchisa, privata de drepturi etc, nu sunt deloc sigura ca asi putea sa raman pasnica. Trebuie cred o mare intelepciune pentru asta. asa ca a lui Dalai Lama.
Travaliul interior si actiunea exterioara cred ca trebuie sa coexiste. Sunt in ceea ce ma priveste -defect profesional- o adepta a cratilismului, cred ca fondul si forma se potrivesc , si ca exteriorul reflecta ceea ce e in interior. deci protestele arata ca oamenii nu sunt indiferenti!!!! Acuma, sigur ca nu zic ca tre sa ia pusti si sa-l omoare pe presedintele chinez sau pe reprezentantii sai. Proteste pasnice dar ferme. De asta e nevoie. NU suntem oi sa ni se faca orice, sa acceptam orice ni se baga pe gat. Iar guvernanti trebuie sa stie si ei asta. Si sa fim sincer, nu chinezii vor iesi in strada pentru propriile lor human rights. Asa ca, proteste si presiuni din partea comunitatii internationale pot ajuta nu numai pe tibetani dar chiar pe chinezi. Where's the harm in that?

FREE TIBET!

No comments: