Wednesday, January 16, 2008

Filmeeeeeeeeee!!!!!

Le ador!!
Am vazut doua foarte faine in ultima perioada,
Into the Wild de Sean Penn
e vorba de un "bildungsroman" , un tanar nemltumit de perspectivele care i se arata in fata si care se ia si se duce, si strabate timp de doi ani America fara bani (donase vreo 20,000 de dolari, bani de facultate la o organizatie de binefacere) si ajunge si in Alaska -visul sau- si acolo... nu va spun mai departe:) E inspirat dintr-o poveste reala. E foarte bine realizat, imaginea e superba -directorul de fotografie e Eric Gauthier, cel care a lucrat printre altii si cu Chereau! - , bine jucat, bref o foarte faina experienta.

Al doilea, Vizita Fanfarei
o productie egipteano-israeliana. realizatorul e Eran Kolirin. Personal mie imi place chiar mai mult decat Into the Wild. E vorba de vizita unei fanfare egiptene in Israel. Primisera baietii o invitatie sa cante la inaugurarea unui centru arab de cultura dintr-un anumit orash, insa ei incurca numele, si in loc sa ajunga unde trebuie, se trezesc aiurea intr-un irasel undeva in mijlocul desertului.. filmul arata peripetiile prin care trec pana a doua zi cand aung in sfarsit aolo unde trebuie.
ESTE EXCELENT!!!!
Un film super sensibil, comic pe alocuri (aici in franta l-au trecut la cmedie macar ca nu e cazul), dramatic dar fara melodrame sau alte chestii din astea. E ca in viata. Ba comic , ba tragic, ba dramatic, ba apatic -apaticul e voit in film si e foarte interesant:)
Nadaduiesc sa iasa pe DVD aici!!!
! si actrita israeliana semana cu Angela Gheorghiu!!! hihihi

PS: in curand o sa iasa un alt film al realizatorului care a facut 'LA VIE DES AUTRES"
VIVE LE CINEMA!!!!!!!!!!

No comments: