Saturday, March 17, 2007

Firimituri

De cand n-am mai dat p-aci, multe fluvii de ganduri mi-au dat tarcoale, dar cum se intampla de obicei cand iti propui ceva, acum nu-mi vine nici unul in minte. C' est pas plus mal.

Am replonjat in Blanchot c sa zic asa, si tooot ma minunez ce mare yoghin a fost omul asta. E scriitor bineinteles, dar ca sa scrii ce a scris el, trebuie sa fi avut contact cu ceva autentic. Ca si Bataille de altfel, dar intr-un alt sens.
E foarte interesant procesul pe care il implica lectura scrierilor sale: in primul rand neceita un travaliu intens si chiar si atunci nu-i sigur ca reusesti sa tii pasul cu el, insa ai un fel de senzatie de intelegere dincolo de sfera discursiva. Bine, nu ca ar fi el singurul autor care reuseste sa faca asta, insa cand ai fraze de genul:
" Toute ambiguïté vient de l'ambiguïté du temps qui entre ici en jeu et qui permet de dire et d'eprouver que l' image fascinante de l' experience est, à un certain moment, présente, alors que cette présence n' appartient à aucun présent, détruit même le présent où elle semble s'introduire"
.. et ça n' arrête pas!! :))

No comments: